На базі ХНМУ розпочалася конференція з урології

9 вересня на базі Харківського національного медичного університету розпочалася дводенна науково-практична конференція «Урологія, андрологія, нефрологія – досягнення, проблеми, шляхи вирішення».

Науковий форум проходить під егідою МОЗ України за ініціативою Асоціації урологів України, Асоціації нефрологів України, Харківського національного медичного університету, Харківської медичної академії післядипломної освіти та Обласного медичного клінічного центру урології і нефрології ім. В.І. Шаповала.

Захід відкрив завідувач кафедри урології, нефрології та андрології ім. проф. А.Г. Подрєза Володимир Лісовий: «Шановні делегати конференції та всі присутні! Радий вітати вас у нашому місті на традиційній конференції, де ми зібралися, щоб поділитися нашими досягненнями. Як бачите, перелік тем широкий: онкологія, сечокам’яна хвороба, андрологія, сексологія, нефрологія – ви не знайдете жодного питання, на яке не відповіли наші доповідачі. Прошу бути активними, бажаю усім здоров’я і цікавого проведення усіх днів конференції».

Президент асоціації урологів України Сергій Возіанов привітав присутніх від усієї урологічної спільноти та подякував за традиційну зустріч. «Уже не перший рік на різних вітчизняних та закордонних форумах ми чуємо про те, як треба лікувати, а також, дізнаємося, що з’явилося нового. Проте результати залишаються незадовільними – від онкологічних захворювань передміхурової залози та нирки помирає багато людей. Ми розуміємо, що відстаємо в діагностичному плані, проте займаємося лікуванням усіх, хто до нас звернувся. Тому дуже важливо ставитися до конференції уважно та відповідально. Хочу побажати, щоб уся представлена інформація у ході конференції використовувалася вами під час щоденної роботи», – зазначив пан Сергій.

Науковий форум зібрав учасників із різних куточків країни – Чернівців, Полтави, Києва Дніпра, Запоріжжя та інших міст. Долучилися до заходу й гості із Тбілісі (Грузія). Також біля 2 тис. учасників спостерігають за конференцією в онлайн-режимі.