Ми точно знаємо за кого боремося!

Повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну змінило життя всіх українців. Деякі стали на захист Батьківщини в лавах Збройних сил як військові чи бойові медики, інші влилися до волонтерського руху, створивши благодійні фонди і організації.

Сьогодні ми хочемо вам розповісти про роботу Благодійного фонду «Ти потрібен», який з’явився в Харкові ще у 2020 році. Його заснували, щоб опікуватися дітками з особливостями розвитку, а також тими, хто досяг повноліття, проте все одно потребує допомоги.

З початком військових дій в країні представники фонду значно розширили спектр своєї діяльності. Вони доправляють гуманітарну допомогу, медикаменти, обладнання та обробляють специфічні запити бійців із ЗСУ. За роки існування фонду налагоджено співпрацю із закордонними партнерами, тому сьогодні є змога збільшити об’єм допомоги і зробити її значно ефективнішою.

Маємо розповісти вам трохи більше про команду Благодійного фонду «Ти потрібен», серед яких і співробітники медичного вишу. До складу організації входять три співзасновники доцент кафедри педіатрії №1 та неонатології ХНМУ Олександр Онікієнко, випускник нашого вишу Федір Люшуков і Ганс Хоаким-Кайзер. Ще до фонду приєдналася велика кількість зареєстрованих волонтерів із величезними серцями, які безкоштовно допомагають доставляти вкрай необхідні речі на фронт і у прифронтову зону, серед яких і доцент кафедри педіатрії №2 ХНМУ Валентин Цимбал.

Варто також зазначити, що фонд не припинив займатися і основною своєю діяльністю, а саме допомагати дітям з особливими потребами. Наразі організація активно опікується загальними потребами жінок, дітей та літніх людей, допомагає їм розв’язувати нагальні потреби, пов’язані з їжею, ліками та медичною допомогою.

У фонді зазначають, що поки сили ЗСУ звільняють українські землі, виборюють свободу та не дають окупантам ані хвилини спокою, наші благодійники точно знають, за кого мають боротися у тилу і кому допомагати на фронті!

Детальніше дізнатися про роботу Благодійного фонду «Ти потрібен» можна на їх сторінці у Фейсбук

До речі, 16 вересня 2023 р. фонд відзначає річницю свого заснування, ми вітаємо засновників і учасників благодійної організації та бажаємо завжди вчасно надавати допомогу тим, хто на неї чекає!