Методики роботи фізичного терапевта з військовими

Студентське самоврядування ХНМУ в рамках партнерства з профільними вишами Харкова розпочало співпрацю з проєктом щодо фізичної терапії і реабілітації опорно-рухового апарату військовослужбовців та практичної підготовки фізичних реабілітологів. Цей проєкт виконує підрозділ фізичної терапії та реабілітації оперативного угрупування «Харків» під керівництвом Олега Шевцова та ГО «Український фонд міжнародного розвитку».

Студенти ХНМУ вже третю суботу отримують якісні знання та відточують практичні навички під час семінарів-практикумів, а також по буднях відвідують практичні заняття. Загалом вже більше 50 студентів нашого вишу приєдналися до цього проєкту.

На заходах розглядаються деякі особливості роботи фізичного терапевта з військовими, звертається увага на важливість індивідуального підходу та врахування психологічних аспектів у лікуванні. Крім того, обговорюються «червоні прапорці», які вказують на необхідність звернути увагу та можливі ризики під час фізичного втручання. Студенти дізнаються про інструментальні техніки фізичної терапії, які допоможуть їм ефективно працювати з пацієнтами.

Серед методик, які використовувалися для реабілітації опорно-рухового апарату, – цілий арсенал інноваційних підходів: вакуумна терапія, інструментальна мобілізація м’яких тканин, ударно-хвильова терапія, вібраційна терапія, мануальна терапія та кінезіотехніка. Кожен з цих методів – це шлях до швидшого та ефективнішого відновлення.

Окрема увага приділяється діагностиці опорно-рухового апарату та методам виявлення міофасціальних та міотонічних больових синдромів. Це важливий крок у забезпеченні якісної та компетентної медичної допомоги.

За плечима проєкту понад 200 сеансів фізичної терапії для наших військових. Такий потужний робочий ритм надихає, бо відчувається величезне задоволення від допомоги нашим бійцям повернутися до повноцінного життя.

До того ж, нещодавно інформацію про цей проєкт було опубліковано на сайті Державної прикордонної служби України.

Дякуємо всім, хто разом з нами відданий цій благородній справі!