Медична конференція у Польщі

Події
24.05.2023

21 та 22 травня п’ятеро студентів Харківського національного медичного університету відвідали конференцію під назвою «Організація медичного обслуговування в країнах Європи на прикладі Польщі. Післядипломна освіта у країнах Євросоюзу» від – EUROMED у місті Варшава, Польща.

Конференція проходила у 2 дні:

1-й день був присвячений культурному розвитку – проводилася екскурсія по Старому місту Варшави, де студенти з усієї країни і нашої alma mater могли детальніше дізнатись про історію заснування міста Варшава та ознайомитися з важливими пам’ятками архітектури.

2-й день був максимально продуктивним та інформативним. У першій половині дня українські студенти відвідали лікарні Варшави, дізналися про відмінності між Українськими і Польськими лікарнями. Також майбутні лікарі відвідали Варшавський медичний університет, а саме музей медицини, що розташований на базі університету. Музей вразив своєю красою та величністю. І наостанок була саме теоретична частина, де студенти-медики мали заслухати п’ятьох спікерів. Наш здобувач освіти Владлен Фомін (II медичний) виступив з доповіддю: «Анатомічний театр в часі, або людина залишає сліди». Він детально розповів про історію походження та особливості цих незвичайних споруд, наголосивши на тому, що кафедра анатомії ХНМУ має до сьогодні діючий анатомічний театр.

Владлен Фомін, як активний учасник та один із спікерів програми від ХНМУ, розповів свої враження: «Попри складність сьогоднішньої ситуації в країні, ми, студенти-медики, повинні наполегливо та старанно вчитися, щоб досягти своєї цілі та змінити країну на краще. У цьому неабияк допомагає запозичення досвіду у колег із Польщі. Побувавши в одному з найкращих інститутів кардіології в Європі, можу сказати, що через збільшення технологічності обладнання, спрямованого на зменшення інвазивності хірургічних маніпуляцій, досягаються низький рівень смертності. Іноземні колеги роблять все можливе задля зменшення травматизації під час хірургічних маніпуляцій, використовуючи провідне обладнання, що в купі з величезною кількістю вузьконаправлених професійних спеціалістів дає досить гарні результати. Притримуючись цього напрямку, як на мою думку, ми, нове покоління, зможемо змінити нашу країну на краще!».

Конференція, на якій студенти змогли порівняти навчання в Україні та в Польщі, була максимально інформативною та цікавою.