Лист-подяка

Наука
09.05.2024

На адресу ректора Харківського національного медичного університету надійшов лист-подяка від Харківської обласної ради Товариства винахідників і раціоналізаторів та голови Оргкомітету конкурсу «Молодий новатор» за участь колективу нашого ЗВО у конкурсі «Молодий новатор».

У листі зазначено, що колектив нашого університету забезпечує активне сприяння розвитку творчого потенціалу майбутніх фахівців та виконує найважливіше соціально-економічне завдання – підтримку молодіжних ініціатив. Також було відзначено високий теоретико-методологічний і практичний рівень праць, представлених на конкурс.

Від Харківського національного медичного університету нагороджено:

  1. Диплом I ступеня в номінації «Краща публікація в галузі медицини» отримав Олександр Кислов, аспірант кафедри біологічної хімії.
  2. Диплом II ступеня в номінації «Краща публікація в галузі медицини» отримав Ярослав Гречанін, очний аспірант кафедри пропедевтики педіатрії.
  3. Диплом II ступеня в номінації «Краща публікація в галузі медицини» отримала Дарʼя Школьнікова, завідувачка лабораторії молекулярної діагностики Міжобласного спеціалізованого медико-генетичного центру – центру рідкісних (орфанних) захворювань.
  4. Диплом III ступеня в номінації «Краща публікація в галузі медицини» отримала студентка Ірина Заболотна.

Також Грамотами Харківської обласної ради Товариства винахідників і раціоналізаторів «За активну наукову винахідницьку діяльність в галузі медицини, виховання молодих новаторів та з нагоди Міжнародного дня інтелектуальної власності» нагороджено:

  • Карину Андрієнко, асистентку кафедри ортопедичної стоматології;
  • Сергія Матвієнка, доцента кафедри педіатрії № 3 та неонатології;
  • Володимира Негодуйка, професора кафедри хірургії № 4;
  • Олену Гречаніну, професорку, завідувачку кафедри акушерства, гінекології, дитячої гінекології та медичної генетики.

Також за високий професіоналізм, сприяння розвитку винахідницької і наукової діяльності, активну участь у підготовці та проведенні конкурсу «Молодий новатор», та з нагоди Міжнародного дня інтелектуальної власності висловили величезну подяку керівниці Служби інтелектуальної власності Анні Голданській.

Вітаємо молодих авторів з перемогою та бажаємо подальшої наснаги, творчого натхнення та розвитку винахідницької діяльності, широкого застосування новітніх розробок, що сприятиме стабільності та розквіту нашої держави.