Іноземні студенти склали «КРОК 2» та відвідали семінар

ННІ ПІГ
26.05.2023

23 травня 32 іноземні студенти 6-го курсу VI–VII факультетів складали ліцензійний інтегрований іспит «КРОК 2» за спеціальністю «Медицина» англійською мовою. Студенти прибули до Харкова напередодні із західних регіонів України, а всі інші виявили бажання складати іспит закордоном.

Наступного дня за ініціативою кафедри хірургії № 4 для них було організовано та проведено практичний семінар на базі ЦКБ № 5 з питань надання першої допомоги при пораненнях в умовах воєнного часу та базових навичок тактичної медицини.

Семінар відвідала деканеса VII факультету з підготовки іноземних студентів Оксана Васильєва, яка привітала всіх присутніх та подякувала студентам за їх сміливість і рішучість у прагненні завершити навчання в ХНМУ в умовах військового стану в Україні, про що свідчив навіть вибір нашого міста при складанні іспиту «КРОК 2».

Професор Ростислав Шевченко нагадав студентам деякі теоретичні аспекти надання першої долікарської допомоги постраждалим з наведенням анатомо-фізіологічних обґрунтувань застосування методик оцінки стану постраждалих та використання різних способів надання першої допомоги. Особлива увага була приділена способам зупинки зовнішньої кровотечі, іммобілізації переломів, транспортної іммобілізації, допомоги при проникаючих та непроникаючих вогнепальних пораненнях різної локалізації.

На практичній частині семінару доценти Дмитро Прийменко та Остап Брек відпрацювали зі студентами способи надання першої долікарської допомоги при травматичних ушкодженнях з використанням табельних та підручних засобів в умовах воєнного часу: застосування турнікетів для зупинки артеріальних та венозних кровотеч, транспортна іммобілізація при переломах за допомогою шин, накладання пов’язок на різні ділянки тіла тощо.

Студенти мали змогу відпрацювати всі навички власноруч та набути корисного практичного досвіду під час перебування у Харкові в останні дні свого навчання в нашому університеті перед складанням ОСКІ.