Доступ до платформи AMBOSS для представників ХНМУ

У рамках проєкту “Ukraine digital – Clinical reasoning in medical education” за підтримки Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD) доценти кафедри внутрішньої медицини № 3 та ендокринології Володимир Федоров та Марія Олійник провели перемовини для отримання безкоштовного доступу до платформи AMBOSS для співробітників та студентів нашого університету.

AMBOSS – це платформа, яка докорінно змінила спосіб отримання та використання медичних знань під час надання медичної допомоги. Студенти використовують інтерактивну бібліотеку та банк запитань для загального навчання та підготовки до іспитів (у тому числі до USMLE), тим часом як клініцисти покладаються на AMBOSS для прийняття ефективних клінічних рішень, керуючись рекомендаціями доказової медицини. На сьогодні понад 95% німецьких студентів-медиків використовують AMBOSS як основний ресурс для складання іспитів. Понад два мільйони медичних працівників більш ніж 170 країнах використовують цей продукт як клінічний супутник, засіб підготовки до іспиту та всебічний навчальний посібник.

Доступ до платформи можна отримати за посиланням, далі Create an account, ввести свою корпоративну адресу @knmu.edu.ua та обрати пароль. Платформа доступна англійською мовою. Безкоштовний доступ до платформи надано до кінця 2023 року. AMBOSS також має зручний додаток для телефону.

Крім того, нагадуємо, що студенти та співробітники університету мають безкоштовний доступ до платформи віртуальних пацієнтів CASUS. Реєстрації на платформі з україномовними випадками, доступ до англомовної бази клінічних випадків. Реєстрація тільки за наявності корпоративної електронної пошти.

Платформа CASUS представляє набір клінічних випадків реальних пацієнтів, підготовлені викладачами із висновками та лікуванням. Під час навчання на основі конкретного випадку студентам пропонується задокументувати відповідні висновки, сформулювати диференційний діагноз, вибрати необхідні обстеження та прийняти рішення щодо варіантів лікування в структурованій формі. Кожен клінічний випадок містить від 5 до 25 екранних карток. Кожна картка являє собою змінну комбінацію текстових елементів з гіперпосиланнями, мультимедійним матеріалом, експертними коментарями для отримання додаткової інформації та, найважливіше, інтерактивними елементами, такими як різні типи запитань з негайною оцінкою відповідей студентів і детальним коментарем до відповіді.

Сподіваємося, що дані ресурси стануть у нагоді всім членам спільноти ХНМУ.