Долучайтеся до плетіння сіток!

Плетіння маскувальних сіток для ЗСУ є невідʼємною частиною волонтерського руху. Хоч кожен з команди волонтерів ХНМУ має різні хобі, погляди, навички, вподобання, звички, та всі ми знаємо найголовніше: маскувальна сітка рятує життя бійця. Щоб українські воїни не стали мішенню для ворога, для них створюють захист.

Для чого ж взагалі маскувальна сітка та яку вона виконує роль?

Сітка дозволяє військовим маневрувати і перегруповуватися так, що ворогу важко ідентифікувати наші позиції, які треба приховувати від обстрілів. Окрім того, сітка дає можливість солдатам переміщатися та займати нові позиції зі значно меншим ризиком потрапити під снайперський чи мінометний вогонь.

В команді наших волонтерів з’явилась невеличка, але стала традиція: кожної суботи долучатися до ГО «Харкову Мир» та плести сітки для наших захисників.

Гарно сплетена сітка повністю приховує замасковані позиції та робить їх невидимими для ворога, тому правильній техніці в’язання приділяють дуже велику увагу. Проте цьому можна швидко навчитися та одразу нести користь військовим.

Від команди сектора громадського виховання та волонтерства Студентського самоврядування ХНМУ ми хочемо висловити величезну подяку ГО «Харкову Мир» за можливість допомагати нашим воїнам, які щодня ризикують своїм життям, боронячи та звільнюючи нашу Україну від ворогів.

Якщо у вас є бажання приєднатися до плетіння сіток, ви можете написати голові сектору громадського виховання та волонтерства Валерії (телеграм @lerastik).