До Дня онкохворої дитини

Події
17.02.2022

Щороку 15 лютого в Україні відзначається Міжнародний день онкохворих дітей для підтримки малечі у тяжкий період їх життя.

15 лютого пройшла перша частина заходу до Всесвітнього Дня онкохворої дитини за участі сектору Громадського виховання і волонтерства ХНМУ сумісно з І та ІІІ медичними факультетами. Захід пройшов на базі Харківської дитячої лікарні № 16. Волонтери підготували розважальну програму для дітей, які були запрошені на «Консиліум Лікарів», де вони змогли проявити себе у ролі справжнього медичного працівника. Мета цього заходу – поспілкуватися як з малечею, так і з підлітками, обмінятися досвідом у медичній сфері та змотивувати присутніх «колег» до майбутньої професії лікаря.

Були проведені різноманітні конкурси, наприклад: зібрати органи людини у правильному порядку, розібрати будову медичних приладів – системи крапельниці, катетеру та медичного шприцу. Також волонтери взяли міні-інтерв’ю у дітлахів, які залюбки розповіли, як правильно визначити місце травми та як піклуватися про пацієнта на прикладі плюшевих іграшок. Проводячи конкурси та виконуючи завдання, діти мали можливість отримати розмальовки на медичну тематику та солодкі призи. Також у рамках Дня онкохворої дитини волонтери передали коробку з багатьма видами канцтоварів для творчої діяльності дітей.

Цікавою є також друга частина заходу – це онлайн-лекція від завідувачки кафедри педіатрії № 2 Наталії Макєєвої, яка міститиме в собі інформацію про причини захворювання у дітей, статистичні дані захворюваності по Харкову, модель поведінки родичів із хворою дитиною та розпорядок дня дітей у відділенні. Після лекції учасники зможуть оцінити свої знання за допомогою онлайн-вікторини Kahoot на платформі Google-Meet та отримати сертифікати.