Поспішаємо повідомити вступникам ХНМУ гарну новину!

Харківський національний медичний університет – один з перших ЗВО, яким МОН України погоджено участь у проєкті державних грантів для здобувачів вищої освіти! Це означає, що першокурсники ХНМУ 2024 року матимуть додаткову фінансову підтримку від держави – від 15 тис. грн до 37 500 грн на рік залежно від обраної спеціальності.

Нагадаємо, що КМУ прийнято рішення про запровадження грантової фінансової підтримки навчання за кошти фізичних та юридичних осіб.

Отримати грант може вступник, який:

  • вступає на бакалавра (або магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування) після школи або коледжу;
  • вступає на денну або дуальну форму навчання на контракт;
  • має результати НМТ (ЗНО) з будь-яких двох предметів з оцінками не менше ніж 150 балів (грант першого рівня) або не менше ніж 170 балів (грант другого рівня).

Загалом сума гранту визначається індивідуально для кожного – за результатом НМТ та з урахуванням коефіцієнту спеціальності.

Для вступників із результатом НМТ від 150 балів з будь-яких 2-х предметів є можливість отримати грант у розмірі 15 тис. грн.

Грант 2-го рівня передбачає, що вступники з результатом НМТ від 170 балів з будь-яких 2-х предметів претендуватимуть на грант у розмірі 25 тис. грн.

Важливо: розмір гранту може бути більшим (тобто, помножений на відповідний коефіцієнт), що залежатиме від обраної спеціальності.