День св. Миколая в дитячій лікарні

19 грудня команда сектору громадського виховання та волонтерства студентського самоврядування відвідала Обласну дитячу клінічну лікарню, яка є клінічною базою кафедри педіатрії № 1 та неонатології, та привітали діточок зі святом – днем святого Миколая.

Наші волонтери подарували дітям безліч гарних емоцій і самі зарядилися енергією та отримали купу приємних вражень. Протягом візиту проводилися численні ігрові та мистецькі конкурси, у яких усі учасники отримали подарунки від Миколайчика.

День святого Миколая – особливе свято, яке відзначається щороку 19 грудня. За своє життя Миколай встиг зробити чимало добрих справ. Він визволяв полонених, захищав дітей, рятував невинних від смертної кари, неодноразово допомагав бідним на суші й у морі. Завдяки цьому навколо Чудотворця з’явилася велика кількість легенд, і з часом Миколай став одним із найважливіших християнських святих.

Програма свята була насичена різними цікавими конкурсами. Дітки розгадували загадки, розповідали вірші. Студенти медичного вишу провели майстер-клас з вирізання сніжинок, із яких потім усі разом зробили плакати із теплими побажаннями для наших захисників із ЗСУ. Після заходу святий Миколай із його помічницями подарував маленьким друзям святкові подаруночки у вигляді янголят, щоб у кожного з них залишився при собі янгол-охоронець, який буде оберігати їх та приносити позитивні емоції.

День був насичений теплими посмішками та приємною атмосферою. Усі залишилися задоволеними та щасливими, особливо малеча, яка не хотіла відпускати волонтерів зі своїх обіймів. Колективи лікарні та кафедри також із радістю брали участь у заході та щиро подякували студентам ХНМУ за чудово організоване свято.

Кожного року наші студенти вітають малечу та влаштовують їм цікаву програму, тому що волонтерам дуже важливо дарувати усмішки дітям. Чужих дітей не буває: скільки б усього не руйнували в Україні – мости із душами та серцями українців завжди вистоять!