День донора в ХНМУ

22 лютого у стінах Харківського національного медичного університету за підтримки адміністрації ХНМУ пройшов день Донора. Захід був організований Первинною профспілкової організацією студентів, аспірантів, докторантів та клінічних ординаторів спільно зі Студентським самоврядуванням. Щорічно добровільна здача крові рятує мільйони життів по всьому світові. проте в умовах повномасштабної війни потреба в крові різко зросла.

До дня Донора приєдналися студенти і співробітники університету. Так, завдяки їх спільним зусиллям було зібрано 52 дози крові на потреби Збройних сил України.
Усі, хто відвідав цей захід та став донором крові, мали змогу відповісти на цікаві питання на тему «Донорство в Україні» та збільшити свої знання з цієї теми, а сама вікторина проводилася за допомогою інтерактивного екрану та проектора. Кожний учасник отримав цукерку із листівкою з кью-ар кодом, за яким можна пройти повну версію вікторини та взяти участь у розіграші мерчу. Також донори власноруч створили Дошку Донорів, на яку кожний, хто здав кров, вписував своє ім’я.

Профспілкова організація та Студентське самоврядування висловлюють подяку всім студентам та співробітникам університету, які долучилися до здачі донорської крові. Окрема подяка співробітникам університету:

Кривошапка Олександр Вікторович
Погорєлова Ольга Олександрівна
Мартиненко Наталія Миколаївна
Шевченко Наталія Михайлівна
Ненікова Лілія Василівна
Полякова Вікторія Євгеніївна
Гук Тетяна Іванівна
Бондаренко Наталія Леонідівна
Гойденко Світлана Володимирівна
Толстікова Олена Миколаївна
Брітякова Вікторія Вікторівна
Прудіус Віра Миколаївна
Акімова Світлана Миколаївна
Бочарова Олександра Сергіївна.

Дякуємо всім і кожному особисто за зроблену велику справу, що наближає Перемогу!