Благодійне донорство плазми крові

29 вересня відбувся прямий етер про благодійне донорство з участю студентів ХНМУ.

Хто, навіщо, а головне заради кого нині готовий пожертвувати частинку себе та своєї крові? Про це у прямому етері радіо NovaLine розповідала директорка Харківського відділення Biopharma Plasma Галина Сіроштан разом з донором-благодійником, директоркою Валківського центру первинної медичної допомоги Мариною Орловою та активістами-амбасадорами донорського руху, представниками Студентського самоврядування ХНМУ Катериною Тополюк і Богданом Пономарем.

Спікери презентували радіослухачам Харківщини благодійні акції та проєкти, орієнтовані на підтримку поранених військових та цивільних людей. Розповідали про донорство плазми крові та кісткового мозку, про співпрацю з громадськими організаціями та благодійними фондами, а також про те, як бізнес долучається до популяризації та підтримки благодійного донорства.

Наші студенти-медики, в свою чергу, розповіли, як молодь сприймає донорство крові та її компонентів, наскільки активно долучається до донорського руху та що взагалі мотивує людей ставати донорами та залучати до цього інших.

«Ми показуємо своїм прикладом, що донорство – це не примус, а те, що ми дійсно хочемо зробити за власним бажанням. Уявіть собі: завдяки донорству ми можемо безпечно допомогти нашим захисникам та цивільним», – наголошують студенти.

Також студенти нагадали усім слухачам, що до 15 жовтня 2023 року можна долучитися до благодійного донорського аукціону до Дня захисників і захисниць України з підтримки добровольчого батальону «Госпітальєри».

Пам’ятайте, що спільними кроками ми здатні врятувати життя і наблизити нашу Перемогу! Разом ми можемо зробити велике добро!