Благодійна допомога ЗСУ від Студентського самоврядування

Керівниця Харківського відділення Biopharma Plasma Галина Сіроштан разом з менеджеркою з питань регіонального розвитку Biopharma Юлією Довженко та студентським активом Студентського самоврядування ХНМУ у якості благодійної допомоги передали військовим препарати з плазми крові на суму в 600 тис. грн.

Ці ліки життєво необхідні хлопцям та дівчатам з передової, а також постраждалим під час завалів, у яких діагностували краш-синдром або синдром тривалого стиснення. Ця хвороба розвивається внаслідок масивного руйнування м’язової тканини після стискання тканин або через сильного удару, що в умовах постійних ракетних атак, ворожих бомбардувань та руйнування будівель виявляється у постраждалих від війни доволі часто.

Одним з найефективніших варіантів екстреної терапії при таких випадках є використання в стаціонарних умовах альбувену – препарату, який виготовляється виключно з людської плазми крові.

Для виготовлення 1 флакону такого препарату потрібно майже 3 літри плазми – а це можливо за умов долучення до донації до 5 донорів та збору донорської плазми по 650 мл.

Протягом останніх півроку спільнота ХНМУ активізувалася в питаннях донорства плазми та цільної крові, і за вказаний час здали багато літрів крові, багато хто – на безоплатній основі, та передали кошти на збори для потреб ЗСУ.

На жаль, тих препаратів, які отримали військові у якості благодійної допомоги, вистачить на 1,5–2 тижні. Щоб поранені захисники могли ще безкоштовно отримувати препарати плазми крові, Харківському відділенню Biopharma Plasma потрібні донори.

Тож, питання донорства залишається актуальним у цей час, тому закликаємо кожного, хто має можливість, займатися регулярною донацією разом з нами. Посилання на канал з анонсами донації. Ваша кров рятує життя!

Віримо в Перемогу, слава Україні!