Звернення ректора ХНМУ «Вистояли – переможемо!»

Шановна університетська спільнота!

На календарі 24 лютого 2023 року, а це означає, що минуло 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну.

Це був найтяжчий рік в житті кожного українця – рік сліз, втрат, сподівань, віри та надії. Проте ми не злякалися, а згуртувалися та об’єдналися у спільній боротьбі з ворогом. Я пишаюся усіма нашими студентами та працівниками. Багато із нас обрали свій шлях – залишатися в рідному Харкові й працювати в умовах прифронтового міста, допомагати пораненим у лікарнях і на станціях метро, волонтерити, залучати міжнародну підтримку, боронити країну в лавах ЗСУ.

Зі свого боку адміністрація вишу зробила усе можливе, щоб продовжити навчальний процес у максимально безпечному форматі, зберегти викладацький склад та контингент здобувачів освіти. Я вірю, що зовсім скоро ми всі повернемося до рідних стін і будемо разом святкувати нашу Перемогу.

Шановні колеги! Як би не було тяжко, ми впораємося з усіма завданнями. Харківський національний медичний університет продовжуватиме невпинно працювати на освітянській ниві на благо нашої держави, адже ми вистояли, а значить переможемо! Слава Україні!

Валерій Капустник, ректор університету