Звернення ректора ХНМУ Валерія Капустника у зв´язку з відновленням освітнього процесу

Шановні співробітники і здобувачі освіти Харківського національного медичного університету!

Майже місяць триває військова агресія росіі проти України. Майже місяць звичне життя громадян України перетворене на жахіття бомбардувань, обстрілів та повітряних тривог. Майже місяць наші викладачі й здобувачі освіти не можуть зайти в аудиторії, зустрітися на клінічних базах.

Сьогодні фронт проходить всюди – на передовій, в містах і селах, в госпіталях і клініках.

Наш фронт пов‘язаний з підготовкою лікарів і ми маємо зробити все можливе для того, щоб лінія фронту на нашій ділянці була непохитною.

Наш університет з 21 березня 2022 року відновив навчання в асинхронному дистанційному режимі – режимі, який дає змогу здобувачам освіти отримувати, а викладачам надавати знання незалежно від того, де знаходяться учасники освітнього процесу – в Харкові, в інших областях України, за кордоном.

Асинхронний дистанційний режим передбачає відповідальне, організоване, креативне ставлення до своїх обов‘язків. Тому, звертаючись до академічної спільноти alma mater, закликаю всіх зробити все можливе й неможливе для того, щоб екстремальний період роботи університету був максимально ефективним, результати діяльності відповідали найвищій якості, характерній для ХНМУ, й через визначений час ми змогли безболісно повернутися до традиційного освітнього процесу.

Звертаюся до кожного викладача, студента, аспіранта, інтерна. Сьогодні від вас залежить майбутнє нашого університету й нашої країни. Будемо гідні видатного минулого, героїчного сьогодення й світлого майбутнього Харківського національного медичного університету.

З вірою в Перемогу і найкращими побажаннями

Ректор Харківського національного медичного університету
Валерій КАПУСТНИК
21.03.2022
м. Харків, Україна