Зустріч з обміну досвідом для медичних сестер

15 лютого 2024 р. у ХНМУ відбулася зустріч здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Медсестринство» (бакалаврат) з їх більш досвідченими колегами, які реалізують свої знання в практичній сфері охорони здоров’я. Даний захід було організовано за підтримки декана ІІІ медичного факультету Миколи Панченка та заступниці декана Олександри Тіщенко.

На заході були розглянуті важливі аспекти етичних норм взаємодії у лікувальній роботі медичних сестер та лікарів. Першою спікеркою стала головна медична сестра Медичного центру «Baby luck» Аліна Ярощук. Пані Аліна поділилася своїми думками щодо етичних особливостей професійної діяльності сучасних медичних сестер. Крім того, вона має ступінь магістра зі спеціальності «Медсестринство», який отримала в медичному виші й поділилася своїми спогадами про навчання.

Друга спікерка – медична сестра Інституту загальної та невідкладної допомоги хірургії ім. Т.В. Зайцева Ірина Костенко розглянула стратегію попередження професійного вигорання та методи підтримки ментального здоров’я медичних сестер. Також були внесені важливі рекомендації для збереження емоційного здоров’я.

Обидві спікерки мали змогу відповісти на запитання наших здобувачів і поділитися власним практичним досвідом. Учасники зустрічі погодилися, що подібні зустрічі є надзвичайно корисними в процесі підготовки майбутніх фахівців і важливим ресурсом для взаємопідтримки та професійного розвитку серед медсестер на різних етапах кар’єри.