Зустріч Ігоря Терехова з колективом ХНМУ

Події
19.03.2024

19 березня 2024 р. відбулася зустріч харківського міського голови Ігоря Терехова з колективом Харківського національного медичного університету.

На початку зустрічі пан Ігор подякував усім присутнім за таку можливість. «Сьогодні, у час, коли йде війна, дуже важливий діалог між місцевою владою, студентством, викладачами та керівництвом такого провідного вишу, як ваш. Ми завжди спілкувалися, я багато разів був у цій авдиторії, і мені приємно бути тут знову».

Ігор Терехов розповів про бюджет міста Харкова та окреслив пріоритетні напрямки розподілу коштів цього року. Найголовнішим є допомога нашим військовим – планується передати 3,6 млрд грн на нагальні потреби. Також кошти будуть отримувати діти, що залишилися без батьків.

Ще один важливий напрямок – відбудова міста. Ігор Терехов наголосив, що Харків дуже сильно постраждав від обстрілів країни-агресорки, тому цього року планується відновлення мінімум 157 сильно зруйнованих будинків.

Міська влада завжди турбується про соціальне благополуччя своїх громадян, тому значну частину коштів виділяють саме на їх потреби. Це піклування про 200 тис. переселенців, що вимушено покинули свої домівки та опинилися у Харкові – не тільки з Харківської області, а й з різних куточків України, безкоштовне годування тих, хто цього потребує. Пан Ігор також розповів про будівництво підземних шкіл і наголосив на тому, що транспорт залишатиметься безкоштовним.

Ще одне пріоритетне питання, яке було розглянуто, – закриття неба над Харковом. Мер міста підкреслив, що кожного дня працює над цим разом із військовим керівництвом та військовими. Наразі вже посилено захист від ворожих безпілотників, і планується надання ще більшої кількості засобів для протиповітряної оборони.

Ігор Терехов наголосив, що Харків завжди був містом студентів, тому міська влада активно співпрацює із міськими ЗВО та робить усе можливе для того, щоб студенти якомога скоріше повернулися до Харкова та мали змогу навчатися в офлайн-форматі.

Крім того, мер Харкова поспілкувався з колективом і студентами вишу та відповів на хвилюючі їх питання. Ще однією приємною подією стало нагородження членів колективу Подяками від міського голови.

Наприкінці для усіх присутніх заспівала лауреатка Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Марія Горобцова.