Змагання під час війни

Події
30.01.2023

Практично всі змагання в Україні під час війни з рф зупинилися. Проте кафедра фізичного виховання та здоров’я і в нинішні скрутні часи відважилася на проведення онлайн змагань. 26–27 січня 2023 р. на всесвітньовідомій платформі Сhess.com відбувся Відкритий онлайн Чемпіонат з шахів та шашок серед співробітників ХНМУ. Головна суддя Ольга Ленська озвучила мету цього чемпіонату – популяризація інтелектуальних видів змагань, зокрема, шахів та шашок, а також визначення кращих спортсменів університету із цих видів спорту. В запеклій і безкомпромісній боротьбі визначилися переможці та призери:

Шахи (жінки)
1 місце – Ольховська О.М. (кафедра дитячих інфекційних хвороб, ІІІ медичний факультет);
2 місце – Фідровська М.Г. (кафедра філософії, V факультет з підготовки іноземних студентів ННІ ПІГ);
3 місце – Берестнєва Л.М. (кафедра фізичного виховання та здоров’я, VІ факультет з підготовки іноземних студентів ННІ ПІГ).

Шахи (чоловіки)
1 місце – Гаргін В.В. (кафедра патологічної анатомії, І медичний факультет)
2 місце – Маровтій С.І. (ННІ ЯО);
3 місце – Лєсний В.В. (кафедра хірургії № 2, ІІ медичний факультет).

Шашки (жінки)
1 місце – Стратій Н.В. (кафедра фізичного виховання та здоров’я, VІ факультет з підготовки іноземних студентів ННІ ПІГ);
2 місце – Перекрест М.І. (кафедра латинської мови та медичної термінології, V факультет з підготовки іноземних студентів ННІ ПІГ);
3 місце – Берестнєва Л.М. (кафедра фізичного виховання та здоров’я, VІ факультет з підготовки іноземних студентів ННІ ПІГ).

Шашки (чоловіки)
1 місце – Маровтій С.І. (ННІ ЯО);
2 місце – Гаргін В.В. (кафедра патологічної анатомії, І медичний факультет);
3 місце – Білик О.А. (кафедра фізичного виховання та здоров’я, VІ факультет з підготовки іноземних студентів ННІ ПІГ).

Загальна кількість учасників – 56 співробітників.

На платформі Сhess.com створена група ХНМУ, на якій вже в лютому планується проведення змагань і серед студентів нашого університету, а в травні-червні
на численні прохання учасників турніру заплановано проведення ІІ Відкритого онлайн-чемпіонату з шахів та шашок, який буде присвячено 95-річчю кафедри фізичного виховання та здоров’я.

Колектив кафедри фізичного виховання та здоров’я та учасники турніру вдячні Первинній профспілковій організації співробітників ХНМУ за підтримку та допомогу в проведенні змагань.