З Днем Української Державності!

Події
27.07.2023

28 липня Україна відзначає День Української Державності згідно з Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Ця памʼятна дата встановлена з метою нагадування про те, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію. Також 28 липня у православних християн традиційно відзначається День хрещення Київської Русі та князя Володимира.

За літописами Україна як держава бере свій початок саме з часів Київської Русі. Тому точкою відліку нашої державності ми вважаємо рік заснування столиці – Києва.

Історія України підтверджує, що наша держава завжди була жаданою для ворогів. Проте українці були волелюбними та споконвік боролися за свою незалежність. Триває боротьба і зараз, у часи повномасштабного російського вторгнення.

День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, а також для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів.

У 2023 році День Державності відзначається 28 липня. Проте вже наступного року відзначатиметься 15 липня з огляду на перехід Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.