Виробнича лікарська практика в Симуляційному центрі

26 вересня в Симуляційному центрі ННІЯО відповідно до графіку відділу виробничої практики розпочався цикл занять з внутрішньої медицини у межах дисципліни «Виробнича лікарська практика» для студентів 4-го курсу І медичного факультету. Практичне заняття проходило за безпекових умов у підвальних приміщеннях.

Перше заняття зі здобувачами освіти особисто відвідала завідувачка кафедри внутрішньої медицини № 3 та ендокринології професорка Лариса Журавльова. Вона наголосила на важливості набуття студентами клінічного досвіду в діагностиці та лікуванні захворювань під час військового стану, а також провела майстер-клас з освоєння практичних навичок.

Керівниця відділу виробничої практики Антоніна Замазій привітала здобувачів з початком офлайн-занять та побажала  успіхів у навчанні.

Доцент кафедри внутрішньої медицини № 3 та ендокринології Володимир Федоров на практичному занятті провів розбір схеми історії хвороби, під час якого студенти мали змогу освоїти практичні навички об’єктивного дослідження хворого, такі як пальпація, перкусія, аускультація, а також відпрацювати на манекені механізм зняття електрокардіограми, вислухати аускультативні феномени при захворюваннях серця.

Заняття пройшло з користю для здобувачів освіти, які були зацікавлені в отриманні і закріпленні практичних знань.