Випуск лікарів ХНМУ через тисячі километрів

27 серпня у столиці Індії Нью-Делі відбулася урочиста церемонія, присвячена випуску-2022 здобувачів освіти Харківського національного медичного університету з Індії.

Так, 254 випускники отримали дипломи про успішне закінчення навчання у ХНМУ із рук деканеси VII факультету з підготовки іноземних студентів Оксани Васильєвої, яка особисто привезла всю документацію до Індії, відвідала церемонію та привітала випускників від імені ректорату.

Медичний виш розпочав підготовку іноземних студентів з 1951 року і до сих пір всі іноземні здобувачі освіти отримували свої дипломи у Харкові. Навіть всесвітня пандемія Сovid-19 не змогла порушити цю традицію, але воєнний стан, обумовлений російською агресією, змінив звичний алгоритм отримання дипломів.

Як зазначила Оксана Васильєва після свого повернення до України, задля успішного випуску іноземних студентів 2022 року потрібно було докласти багато зусиль великої кількості співробітників – починаючи від евакуації студентів із Харкова до інших країн, проведення дистанційних занять та випускних іспитів у режимі онлайн, виготовлення дипломів та іншої супровідної документації деканатами у воєнний час, транспортування цього вантажу у валізах через декілька кордонів – закінчуючи організацією випускного вечора в Індії, майже за 5000 км від нашої alma mater.

На урочистій церемонії в сучасній концертній залі, прикрашеній українсько-індійською символікою, були присутні почесні гості – посол України в Індії, головні лікарі великих клінік у Делі і, звичайно ж, всі індійські випускники ХНМУ та їхні родини, які чекали на цей день 6 років.

Випуск 2022 – це наша спільна маленька перемога! Слава Україні!

ЗМІ про подію