Вступна кампанія – 2023: розпочато прийом електронних заяв на навчання до ХНМУ

19 липня 2023 року Приймальна комісія ХНМУ почала приймати заяви від вступників для участі у конкурсі.

Роботу комісії відкрив проректор з науково-педагогічної роботи ХНМУ Володимир Марковський. Він привітав безпосередніх учасників вступної кампанії з її офіційним початком, адже університет починається саме з прийому документів у абітурієнтів. «Дві важливі події відбуваються у виші, під час яких ми можемо зустрітися очно всі разом – це вступ і випуск. Сьогодні саме одна із таких подій – до університету вступає нове покоління майбутніх фахівців. У світлі цього ми маємо пам’ятати, що від того, як пройде вступна кампанія, залежить подальша діяльність нашого університету», – зазначив Володимир Дмитрович. Пан проректор також побажав співробітникам Приймальної комісії плідної роботи на благо вишу й успіхів усім вступникам, що обрали для себе таку вкрай важливу професію лікаря.

Для стабільної роботи Приймальної комісії в ХНМУ створено безпечне середовище для співробітників і вступників ХНМУ. Так, в університеті організовано сховище, куди під час повітряної тривоги обов’язково мають спускатися як вступники, так і співробітники Приймальної комісії за відпрацьованим маршрутом.

Університет має всі умови для злагодженої роботи Приймальної комісії – це кваліфікована діяльність секретарів, зручність одночасного оформлення документів на декілька факультетів, максимальна цифровізація вступу, можливість отримати відповідь на будь-яке хвилююче питання тощо. Вступники цього року можуть пройти всі етапи вступу до університету або онлайн, або особисто звернувшись до Приймальної комісії.

З 1 липня розпочато реєстрацію електронних кабінетів вступників. Для зручності абітурієнтів у ХНМУ налагоджена робота Консультативного центру стосовно функціонування електронних кабінетів та реєстрації електронних заяв, до якого за роз’ясненнями та допомогою можуть звернутися всі бажаючі.

Довідка

Підготовка фахівців у Харківському національному медичному університеті здійснюється відповідно до ліцензій Міністерства освіти і науки України за ступенем освіти «Магістр» за спеціальностями «Медицина», «Стоматологія», «Педіатрія» та за ступенем освіти «Бакалавр» за спеціальностями «Терапія та реабілітація», «Соціальна робота», «Технології медичної діагностики та лікування» на основі повної загальної середньої освіти.

Крім того, медичний університет проводить набір вступників ступеня освіти «Бакалавр» на основі диплома ОКР молодшого спеціаліста, ОПС фахового молодшого бакалавра за спеціальностями «Технології медичної діагностики та лікування», «Медсестринство», а також за спеціальностями «Публічне управління та адміністрування», «Освітні, педагогічні науки», «Медсестринство», «Технології медичної діагностики та лікування», «Громадське здоров’я», «Фізична терапія, ерготерапія» на ступінь «Магістр» на основі диплома ОС магістра (ОКР спеціаліста).