Візит Миколи Товстяка до ХНМУ

Події
09.05.2024

8 травня 2024 р., у День перемоги над нацизмом, День пам’яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни, Харківський національний медичний університет відвідав заступник голови правління Ради Старійшин Харківщини Микола Товстяк.

Микола Товстяк є головним координатором міжнародного ілюстрованого проєкту «Абетка», в якому діти України розповідають дітям світу про нашу країну. Перше таке видання вийшло у 2013 р. німецькою мовою, коли українські діти ще не розуміли страшне слова «війна». Друге видання англійською мовою побачило світ у 2017 р. на фоні АТО в Україні, а трете англомовне видання з’явилося на початку 2024 р. – і воно вже наповнено болем та гордістю за нашу країну під час війни.

На зустрічі перший проректор з науково-педагогічної роботи ХНМУ Максим Хаустов подякував Миколі Олексійовичу за презентацію вкрай важливого на даний час проєкту, що своєчасно зафіксував історичний момент, характеризуючи стійкість та незламність нашої нації. Проректор з науково-педагогічної роботи Іван Летік наголосив, що видання «The ABC of My Country Ukraine», яке пан Микола подарував університету, може буди візитівкою будь-якого українця по всьому світу та рупором усіх українських дітей, що наразі страждають від військової агресії рф. В.о. начальника відділу міжнародних відносин та грантової роботи Оксана Васильєва звернула увагу всіх присутніх на минулорічне фото студентів ХНМУ у Кембриджі, яке увійшло до 3-го англомовного видання «Абетка» та було зроблено під час їх стажування в Великобританії. На цій світлині співробітники бібліотеки Кембриджського університету разом з нашими студентами-медиками демонструють подарунок від Миколи Товстяка – 2-ге видання «The ABC of My Country Ukraine».

Наприкінці візиту Микола Олексійович поділився своїми планами розпочати роботу над новим виданням проєкту «Абетка. Світ без війни», до якого запросив долучитися Харківський національний медичний університет, висловив подяку керівництву вишу за теплу дружню зустріч та зробив підпис у своїй презентованій книзі: «Починаємо будувати світ без війни. З найкращими побажаннями, хай НАМ щастить!».

Дякуємо пану Миколі за побажання, віримо у ЗСУ і сподіваємося, що так і буде!

Канал міжнародної ініціативи “Починаємо будувати світ без війни”