Візит чеської делегації до ХНМУ

19 квітня 2024 р. до Харківського національного медичного університету завітали представники делегації із Чеської Республіки у складі Генерального директора Чеського інституту технологій охорони здоров’я Марека Свободи, Генерального директора компанії Comedeq Яна Горака та керуючого директора компанії ZDAS Павла Цеснека.

Метою візиту було обговорення подальшого співробітництва між ХНМУ та Чеським інститутом технологій охорони здоров’я – некомерційною організацією, що просуває технологічні, інноваційні та інтелектуальні рішення для покращання роботи системи охорони здоров’я та надання якісної медичної допомоги населенню в кризисних регіонах.

Під час візиту гості зустрілися з першим проректором з науково-педагогічної роботи Максимом Хаустовим, в.о. начальника відділу міжнародних зв’язків та грантової роботи Оксаною Васильєвою, завідувачкою кафедри медицини катастроф та військової медицини Юлією Волковою, директором клініки Науково-дослідного інституту гігієни праці та професійних захворювань Олегом Мельником та студентським активом.

У ході зустрічі були обговорені питання щодо розробки нових спільних проєктів, можливості створення та обладнання сучасних симуляційних палат для студентів та лікарів-інтернів на базі Харківського національного медичного університету хірургічного, акушерсько-гінекологічного та терапевтичного профілю, а також практичної підготовки інструкторів з використанням інноваційних технологій та біомедичих інженерів для обслуговування сучасного медичного обладнання на базі Чеського інституту технологій охорони здоров’я (м. Прага).

Делегація відвідала клініку професійних захворювань та ознайомилась з роботою Симуляційного центру ННІ якості освіти. Під час діалогу з представниками Студентського самоврядування – Катериною Тополюк, Маргаритою Хаустовою та Поліною Кийко – гості визначили значущість академічної мобільності, а також обговорили проблеми, з якими стикаються українські майбутні лікарі під час воєнного стану.