Вітаємо з обранням до програми Американських рад!

Віднедавна Американські ради в Україні запровадили «Програму підтримки переміщених викладачів України» (VFA/UDS) і провели конкурс кандидатур серед 15 ЗВО, які були оцінені експертами з Комітету щодо відбору.

Серед номінантів від ХНМУ до участі в Програмі за професійними, науковими і освітніми показниками був обраний в.о. завідувача кафедри внутрішніх та професійних хвороб професор Борис Шелест. Програма VFA/UDS поділена на два цикли – осінній і весняний та передбачає отримання відповідної стипендії. Борис Шелест став фіналістом когорти учасників весняного циклу, який триватиме протягом 4-х місяців.

Наразі подальша співпраця між Американськими радами та Харківським національним медичним університетом триває.

Довідка про Американські ради в Україні
В Україні Американські Ради вперше відчинили двері свого офісу у 1992 році. Відтоді організація адмініструє численну кількість програм за підтримки уряду Сполучених Штатів Америки, а також створює власні проєкти з розбудови громадянського суспільства. Однією із найуспішніших практик є впровадження системи зовнішнього незалежного оцінювання. Професійність та досвід команди Американських Рад є гарантією ефективного підсилення розвитку українського суспільства у сфері освіти та побудови міцних культурних та професійних зв’язків між Сполученими Штатами Америки та Україною.