Вітаємо переможців Всеукраїнської Універсіади!

Події
17.04.2023

11–12 квітня відбулася VIІ Всеукраїнська Універсіада з клінічної фармакології за участю здобувачів університетів України медичного та фармацевтичного профілю.

До участі в Універсіаді також доєдналися студенти Харківського національного медичного університету, а саме: Катерина Тополюк, Ліна Конопля, Аліна Заярна, Вілена Чупіна, Анастасія Борулько (I медичний факультет), Ангеліна Благодир, Олександра Вавіла, Вікторія Титаренко (II медичний факультет).

У рамках Універсіади відбулися олімпіада з клінічної фармакології та науково-практична конференція студентів і молодих учених «Актуальні питання клінічної фармакології, клінічної фармації та фармакотерапії».

Олімпіада передбачала індивідуальні та командні конкурсні письмові завдання з клінічної фармакокінетики, клінічної фармакодинаміки, фармакогенетики, взаємодії лікарських засобів, побічних реакцій на лікарські засоби, персоналізованої фармакотерапії серцево-судинних захворювань, захворювань дихальної системи, шлунково-кишкового тракту, раціональної антибіотикотерапії.

Індивідуальне конкурсне випробування проходило у 2 етапи.

Перший етап включав тест із 40 тестових завдань (тривалість тесту 30 хв). На другий етап за результатами конкурсного відбору пройшли студентки I медичного факультету Катерина Тополюк і Ліна Конопля.

На ІІ етапі учасники розв’язували ситуаційні задачі (тривалість випробування 30 хв.). Серед усіх студентів, що пройшли другий етап відбору індивідуального заліку Всеукраїнської Універсіади з клінічної фармакології, є переможці з нашого університету: 2-е місце посіла Ліна Конопля, 3-е місце – Катерина Тополюк.

Командне конкурсне випробування (3–5 учасників у кожній команді) включало розв’язання клінічних кейсів. Усього було сформовано 13 команд, дві з яких представляли ХНМУ. Команда І медичного факультету нашого вишу посіла 2-е місце в командному випробуванні Всеукраїнської універсіади з клінічної фармакології.

Склад команди: Катерина Тополюк, Ліна Конопля, Аліна Заярна, Вілена Чупіна, Анастасія Борулько.

На науково-практичній конференції в рамках Всеукраїнської універсіади з клінічної фармакології від ХНМУ виступила Катерина Тополюк з доповіддю «Застосування штучного інтелекту в кардіології» та здобула перемогу в номінації «За креативність у представленні сучасних розробок».

Вітаємо наших переможців і бажаємо наснаги у навчанні та нових перемог!