Вітання з 218 річницею від дня заснування ХНМУ!

Шановні колеги та колежанки!

17 листопада ми відзначаємо важливу подію – 218-у річницю від дня заснування Харківського національного медичного університету, який веде свій початок від створення Харківської вищої медичної школи у складі Імператорського Харківського університету.

Наш медичний виш пройшов славетний історичний шлях. Якщо спочатку це був лише факультет, то сьогодні він перетворився на один з кращих закладів вищої освіти України. Ми готуємо не тільки висококваліфікованих лікарів, але й педагогічні та наукові кадри для медицини. ХНМУ протягом усіх цих років зберігав і передавав знання багатьом поколінням молоді, генерував нові наукові та освітні ідеї. На базі нашого університету здійснюється підготовка не тільки вітчизняних медиків, але й фахівців з більш ніж 120 країн Європи, Азії та Африки.

Сьогодні ми зустрічаємо річницю не в звичних умовах – російська військова агресія змінила плани кожного з нас. Та не дивлячись на це, ми ані на мить не зупинилися і продовжуємо працювати в такі важкі часи для всього українського народу. Грамотна організація дистанційного навчання та віддаленої роботи дозволила нам максимально попіклуватися про кожного студента та співробітника, де б вони не знаходилися. Ми продовжуємо наближувати нашу перемогу і робимо все можливе, щоб жахи війни більше ніколи не торкнулися нас, наших дітей та онуків.

У нинішніх реаліях хочу побажати всім миру, злагоди та здоров’я. Дуже скоро ми зможемо знову зібратися у стінах нашого славетного вишу та відсвяткувати всі знакові для нас дати. Вірю, що на нас чекають творчі успіхи і нові звершення на благо вітчизняної охорони здоров’я та медичної науки!

Ректор університету Валерій Капустник