Вітання з 217 річницею від дня заснування ХНМУ!

Події
16.11.2021

Шановні колеги!

 Щиро вітаємо вас із 217-ю річницею від дня заснування Харківського національного медичного університету, який веде свій початок від створення Харківської вищої медичної школи у складі Імператорського Харківського університету!

Медичний виш пройшов славетний історичний шлях від факультету до вищого навчального закладу, який готує не тільки висококваліфікованих лікарів, а й педагогічні та наукові кадри для медицини. Найстаріший медичний заклад вищої освіти всі ці роки зберігав і передавав знання багатьом поколінням молоді, генерував нові наукові і освітні ідеї.

Славетна історія, видатний професорсько-викладацький склад і впровадження інноваційних технологій у навчальний процес дозволили університету посісти гідне місце серед провідних медичних вишів України. Протягом багатьох років на базі ХНМУ здійснюється підготовка не тільки вітчизняних медиків, а й фахівців з більш ніж 120 країн Європи, Азії та Африки.

Під керівництвом досвідчених педагогів виховано покоління кваліфікованих лікарських і науково-педагогічних кадрів, які широко затребувані в практичній охороні здоров’я і знайшли застосування своїм знанням у медичній науці.

Вірність традиціям у поєднанні з умінням працювати в мінливих умовах сучасності дозволяє університету зберігати і примножувати свої успіхи. Від щирого серця вітаємо колектив вишу з цією знаменною датою, бажаємо творчих успіхів і нових звершень на благо вітчизняної охорони здоров’я та медичної науки!

 

Валерій Капустник, ректор університету

Володимир Лісовий, голова Вченої ради