Вітання ректора ХНМУ з Міжнародним днем студента

Шановні колеги та колежанки!

Щиро вітаю вас із Міжнародним днем студента!

Студентські роки – чудова, радісна пора. Проте для студентів-медиків це ще й дуже відповідальний етап життя, який потребує багато сил для накопичення професійних знань та навичок. У Харківському національному медичному університеті навчаються неймовірно працелюбні та найталановитіші студенти. Впевнений, у майбутньому ви неодноразово продемонструєте свій професіоналізм, представляючи alma mater у вітчизняній та світовій медицині.

Сьогоднішнє свято – професійне не лише для студентів, а й для викладачів, які присвячують своє життя передачі цінного практичного досвіду та медичних знань майбутнім поколінням лікарів. Вітаю зі святом усіх, кому довелося зазнати яскравих емоцій студентства!

На жаль, цього року ми всі зустрічаємо свято далеко від університетських стін. Через збройну агресію російської федерацій змінилося життя кожного з нас. Дехто з вас пішли на фронт, інші – працювати у лікарні та волонтерити. Хтось вимушено поїхав за кордон та чекає першої можливості поїхати додому. Наші студенти не залишаються осторонь спільної біди, і про це знає увесь світ. Дякую кожному з вас за громадянську позицію та за те, що ви боретесь кожного дня, наближуючи нашу перемогу.

Ми всі дуже сумуємо один за одним і сподіваємося, що невдовзі зустрінемося в аудиторіях ХНМУ. Бажаю вам ніколи не втрачати блиску в очах і позитивного настрою, зберігати в своєму серці доброту, людяність і шляхетність. Ми обов’язково переможемо! Слава Україні!

Ректор університету Валерій Капустник