Відкриття Центру психічного здоров’я ХНМУ

10 жовтня відбулося урочисте відкриття Центру психічного здоров’я ХНМУ з ініціативи Департаменту охорони здоров’я ХОВА та Харківського національного медичного університету. Захід приурочений до Всесвітнього дня психічного здоров’я. Головна мета діяльності Центру – сприяння розбудові стійкої системи психічного здоров’я через реалізацію проєктів у сфері психічного здоров’я.

На відкриття Центру завітали почесні гості – голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба, директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов та інші представники обласної влади. Також долучитися до визначної події можна було в онлайн-режимі.

Із вітальним словом до учасників заходу звернувся проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов, який висловив упевненість у тому, що за такої підтримки з боку влади проєкт Харківського національного медичного університету буде реалізовано успішно.

До привітань долучився голова ХОВА Олег Синєгубов. «Я дуже радий сьогодні бути в Харківському національному медичному університеті. Особливо важливо, що заклад працює, не дивлячись на обставини. Проєкт, який сьогодні представлений, на жаль, є дуже актуальним для нас, а особливо для Харківської області, і буде потрібним ще не один рік. Бажаю плідної роботи у цьому напрямку», – зазначив пан Олег.

Вітальні слова також прозвучали від директорки з координації органів центральної і регіональної влади Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ Ірини Микичак, заступниці голови Харківської обласної ради Валерії Дзюби, голови Наглядової Ради ХНМУ академіка Володимира Семиноженка. Почесні гості наголосили на тому, кожна людина, яка стикнулася з війною, потребує професійної допомоги, тому дуже важливо, що університет виступає базою для цього, вчасно реагує на виклики та є флагманом для інших навчальних закладів.

У рамках заходу відбулися виступи партнерів ХНМУ з Києва, Польщі та Німеччини. Також присутні змогли ознайомитися з Центром психічного здоров’я та взяти участь у першій сесії програми «Самодопомога +».