Відгук студентки щодо стажування у Німеччині

З 29 жовтня по 4 листопада 2023 р. відбулася студентська ознайомча практика у клініках м. Франкурт, м. Вісбаден та реабілітаційній клініці м. Камберг, Федеративна Республіка Німеччина, за підтримки почесного професора д-ра Ханса Маркуса Керта та під керівництвом завідувачки кафедри неврології Олени Товажнянської.

Ознайомча практика дала змогу студентам побачити роботу європейських колег, їхні інноваційні технології у сфері реабілітації. Студентка поділилася своїми враженнями від стажування.

«Наша студентська практика в ZAR Frankfurt, Rehaklinik Medical Park Bad Camberg та Klinik der Helios Dr. Horst Schmidt Wiesbaden була справді захоплюючим та пізнавальним досвідом.

Так, у клініці Rehaklinik Medical Park Bad Camberg ми ознайомилися з інноваційними методами реабілітації, включаючи використання сучасних апаратів для фізіотерапії та ерготерапії. ZAR Frankfurt представила нам комплексний підхід до реабілітації у приємній обстановці. Ми оцінили високий стандарт обслуговування, який включав сучасні діагностичні можливості та персоналізовані програми лікування. Klinik der Helios Dr. Horst Schmidt Wiesbaden вразила нас своєю інфраструктурою та організацією. Ми мали унікальну можливість спостерігати за роботою професорів і лікарів та обговорювати з ними актуальні медичні питання.

У кожній із цих клінік головною перевагою є увага до пацієнтів та високий професіоналізм медичного персоналу. Цей досвід не лише розширив наші знання у галузі загальної медицини та реабілітації, але також надихнув нас на подальші навчальні та професійні досягнення».

Авівія Буртакова, IV медичний факультет, спеціальність ФТЕ