Відбувся захід «Осмислення. Цінності та історії стійкості»

Події
10.05.2024

9 травня відбувся захід «Осмислення. Цінності та історії стійкості» в рамках «Місяця обізнаності про ментальне здоров’я», модераторкою якого стала Перша леді Олена Зеленська, відомі дослідники та діячі України. У заході також взяв участь перший проректор з науково-педагогічної роботи ХНМУ Максим Хаустов.

Для того, аби спільно визначити формулу української стійкості, разом зібралися провідні вітчизняні та іноземні науковці, філософи, культурологи, освітяни вищої школи, представники сфери мистецтва, креативних індустрій, медійники, керівництво обласних військових адміністрацій, регіональні координатори – люди, які генерують сенси та впроваджують Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?» на місцях.

На зустрічі обговорювалися питання ментального здоров’я, ключовим з яких стала стійкість. Учасники заходу наголосили на тому, що стійкість однієї людини – це стійкість всієї країни, тому важливо завжди турбуватися про себе.

Одна із цілей Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – допомогти кожному знайти можливості посилення власної стійкості, навчити, як розвивати її самостійно. Якщо людина не справляється сама – підтримати фаховими сервісами, які впроваджуються у кожній сфері: медицині, освіті, соціальній сфері, сфері зайнятості, секторі безпеки і оборони, бізнесах, громадському секторі тощо.

Захід «Осмислення. Цінності та історії стійкості» відбувся в межах «Місяця обізнаності про ментальне здоров’я», що відзначається щороку майже у всьому світі протягом травня. Він організований Координаційним центром з психічного здоров’я КМУ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» (ініціатива Першої леді Олени Зеленської) за підтримки Бюро ВООЗ в Україні та агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який втілює організація Пакт.