Відбувся тренінг з тактичної медицини

5 травня IV медичний факультет разом з сектором громадського виховання та волонтерства Студентського самоврядування за сприянням відділу виробничої практики та кафедри фізичного виховання та здоров’я провели тренінг з тактичної медицини на базі медичного вишу.

Організатором тренінгу став студент IV медичного факультету Денис Демидов, який твердо переконаний у тому, що кожен свідомий громадянин має володіти подібними навичкам, особливо в умовах сьогодення. Тренінг проводився від позаштатного центру тактичної медицини угрупування «Схід» від Генерального штабу ЗСУ, які постійно проводять навчальні тренінги з тактичної медицини для підготовки бойових медиків на фронті, співпрацюють з різними хабами, школами та іншими навчальними закладами.

Навчання основам тактичної медицини тривало протягом 7 годин, а сам тренінг відвідало понад 40 осіб.

Учасники тренінгу відпрацювали правильне застосування турнікету, спробували самостійно накласти суху та вологу тампонаду та дізналися про базові навички, які необхідні для надання медичної допомоги за алгоритмом MARCH. До того ж, щоб максимально наблизити вправи до реальних умов, під час маніпуляцій використовувався замісник справжньої крові.

Під час тренінгу учасники мали змогу задонатити будь-яку суму на створену банку, кошти з якої будуть переведені на обладнання для підрозділу Тактичної медицини, щоб виконувати задачі по навчанню військових.

Обізнаний – значить захищений. Навчаємося разом!