Відбувся круглий стіл щодо інсультної допомоги

Події
01.11.2022

31 жовтня на кафедрі неврології ХНМУ спільно зі Студентським самоврядуванням ХНМУ був проведений круглий онлайн-стіл: «Гострий мозковий інсульт. Виклики сьогодення та рішення проблеми», приурочений Всесвітньому дню боротьби з інсультом.

До обговорення цієї важливої медико-соціальної проблеми приєдналися лікарі-інтерни медичного вишу та лікарі інших спеціальностей з різних регіонів України. На заході були розглянути нагальні питання щодо діагностики та лікування гострого мозкового інсульту. Так, асистент кафедри неврології та спікер Українського товариства інсультної медицини Павло Лебединець представив дані поточної ситуації з інсультною допомогою в Україні та розповів про нові клінічні дослідження й настанови з цього напрямку медицини у світі.

Лікарка-невропатологиня інсультного центру клінічної лікарні «Феофанія» державного управління справ та спікерка Українського товариства інсультної медицини Юлія Власійчук розповіла про особливості вторинної профілактики інсульту, що є важливим не тільки для неврологів, але й для лікарів інших спеціальностей. Професорка кафедри неврології Наталія Некрасова поділилася цікавим клінічним випадком хворого з гострим мозковим інсультом.

Підсумовуючи захід завідувачка кафедри неврології Олена Товажнянська зауважила, що співробітники кафедри неврології Харківського національного медичного університету завжди стоять на передових позиціях інсультної допомоги в Україні, співпрацюють з українськими й світовими організаціями та надають допомогу практичним лікарям.