Відбувся круглий стіл щодо академічної доброчесності

Події
15.11.2022

10 листопада в онлайн-форматі відбувся круглий стіл «Інформаційно-мережева культура крізь призму академічної доброчесності» із циклу «Бібліотека і студентство: діалоги». Захід організований Науковою бібліотекою спільно з сектором медіа-простору студентського самоврядування за сприянням ННІ якості освіти та кафедри філософії (модератори: директорка НБ ХНМУ Ірина Киричок та студентка І медфакультету Ганна Войлокова).

Відкрили захід директорка бібліотеки Ірина Киричок та директор ННІ якості освіти Ігор Завгородній, які наголосили на актуальності тематики круглого столу, зазначили, що такі заходи допомагають вирішувати питання, що хвилюють університетську спільноту, і в першу чергу студентство.

Дискутували на такі теми:
• Офлайн та онлайн булінг у ЗВО та принципи протидії йому (Валерія Береснєва, І мед. ф-т).
• Піратство ресурсів з Інтернету студентами та викладачами (Максим Скакунов, ІІ мед. ф-т)
• Академічна доброчесність та студентська солідарність під час самостійних робіт та іспитів (Марія Чернявська, ІІ мед. ф-т)
• Проблема плагіату у ЗВМО, його види та наслідки (Софія Бойко, студентка, студ. 2 к. 2 мед. ф-ту)

Актуальні теми викликали жваву дискусію, до якої долучилися і студенти, і викладачі, і бібліотекарі. Присутні на заході підтримали думку, що розвиток інформаційно-мережевої культури, підвищення обізнаності щодо правил цифрового етикету є важливою і необхідною умовою доброчесних практик в академічному середовищі та соціальних комунікаціях.

Детальніше на сайті Наукової бібліотеки ХНМУ