Відбувся фестиваль молодіжної науки

НТСАДМВ
18.01.2024

15–17 січня 2024 р. на базі Харківського національного медичного університету проходив щорічний Фестиваль молодіжної науки «Медицина третього тисячоліття». У рамках Фестивалю протягом трьох днів відбулася низка заходів.

Так, під час Міжвузівської конференції молодих учених та студентів «Медицина третього тисячоліття» працювали 10 наукових секцій, а також постерна секція, у якій взяли участь понад 1000 осіб. У ході конференції учасники мали змогу ознайомитися з великою кількість наукових праць молодих учених. Загалом було представлено більше 200 робіт.

Крім того, у рамках Фестивалю відбувся науковий брейн-ринг «Медицина без меж». Учасники мали змогу в онлайн-форматі позмагатися в знаннях та логіці. Серед запеклої боротьби призові місця розподілилися таким чином:

  • 1-е місце – Smart_Surgery (кафедра хірургії № 2);
  • 2-е місце – АнтиПанда (кафедра інфекційних хвороб та фтизіатрії);
  • 3-є місце – Serotonin (кафедра психіатрії, наркології, медичної психології та соціальної роботи).

Темою цьогорічного дебатного клубу стало «Використання штучного інтелекту в медицині: переваги для діагностики та лікування чи загроза безпеки медичних даних?». Учасники протягом двох годин активно обговорювали переваги та акцентували увагу на недоліках. Напередодні кожен з них мав змогу ознайомитися з матеріалами та відповісти на питання щодо даної тематики. Учасники клубу досить енергійно дискутували, активно висловлювали свої думки та гідно їх відстоювали.

Закінченням Фестивалю стала традиційна пленарна сесія Харківського національного медичного університету, у якій взяли участь досвідчені науковці ХНМУ, а також молоді вчені. На засіданні були представлені доповіді на актуальні теми сьогодення, а також оголошені результати роботи сесійних засідань та наукового брейн-рингу.