Відбулися заходи до Всесвітнього дня науки

НТСАДМВ
13.11.2023

10 листопада до Всесвітнього дня науки Рада наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених ХНМУ організувала просвітницький захід «Незламні наукові гуртки». Під час заходу протягом 3 хвилин кожна кафедра із заявлених раніше мала можливість презентувати свій науковий гурток – розповісти, що кожен студент може отримати для себе, над якими темами попрацювати та ін. Серед представлених учасників було 29 кафедр ХНМУ, де активно функціонують наукові гуртки. Отже, кожен студент мав можливість обрати для себе бажаний шлях для перших кроків у науку.

Також цього дня відбувся науково-освітлювальний захід «Генератор знань». Студенти та молоді науковці боролися за кіловати електроенергії, щоб освітити місто. У ході запеклої боротьби серед 18 команд були визначені переможці, а саме:

  • 1 місце – «Територія оптімуму» (кафедра гігієни та екології № 2).
  • 2 місце – «Вірусна варта» (кафедра інфекційних хвороб та фтизіатрії) та «Земмельвейс» (кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини).
  • 3 місце – «Берегині» (кафедра акушерства та гінекології №1), «Талісман» (кафедра внутрішньої медицини №1), «Лямблії» (кафедра акушерства та гінекології №2, «Serotonin» (кафедра психіатрії, наркології, медичної психології та соціальної роботи).

Ще більше цікавих івентів – попереду!