Відбулися заходи до Всесвітнього дня донора

Події
16.06.2023

13 та 14 червня на честь Всесвітнього дня донора Студентське самоврядування спільно з Профспілковою організацією провели відповідні заходи.

Понад 30 студентів-медиків відвідали Biopharma Plasma для здачі плазми. Окрім цього, активісти ХНМУ підготували спеціальний захід. До його програми увійшов майстер-клас «Ex&Ex|Express Experience», під час якого можна було отримати базові знання з серцево-легеневої реанімації, дізнатися про техніку правильного вимірювання артеріального тиску та інформацію щодо основних понять рівня глюкози в крові та методів його вимірювання.

Крім того, пройшло урочисте нагородження амбасадорів-студентів за залучення студентів ХНМУ до донації плазми. Усі представники та волонтери також були запрошені на урочисте чествування.

Важливо пам’ятати, що донорство плазми та крові – це не просто допомога іншим, а й можливість творити добро, мати постійну мотивацію до здорового способу життя, а також безкоштовно контролювати стан свого здоров’я. Щорічно це рятує тисячі життів, адже є надзвичайна потреба у донорській плазмі та крові, з яких виготовляють життєво необхідні препарати для пацієнтів з рядом захворювань: онкохворих дітей та дорослих після хіміо- та променевої терапії, недоношених немовлят та новонароджених від жінок, які мали ускладнення під час вагітності та пологів, людей із вадами розвитку, хворих на гемофілію, поранених, травмованих під час ДТП, постраждалих при пожежах та катастрофах, хворих на важку ковідну пневмонію.

З початком повномасштабної війни здача плазми та цільної крові стала вкрай необхідною в нашій країні. Студентське самоврядування ХНМУ та Профспілкова організація висловлюють щиру подяку всім, хто взяв участь у днях донора, а також керівництву та колективу Biopharma Plasma Харків та Харківського обласного центру служби крові. Плануються ще неодноразові здачі цільної крові та плазми від ХНМУ, а також подальша співпраця з центрами здачі крові та плазми.

Разом до перемоги!