Відбулися загальні збори трудового колективу ХНМУ

Події
01.09.2021

31 серпня відбулися загальні збори трудового колективу, де були підбиті підсумки минулого навчального року та заплановані завдання на наступний навчальний рік.
На порядку денному було заслухано доповідь ректора університету Валерія Капустника «Підсумки роботи колективу Харківського національного медичного університету в 2020/2021 навчальному році та завдання на наступний навчальний рік», а також відбулося обговорення доповіді.
Відкриваючи роботу заходу, проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина висловила глибокий сум з приводу тих поважних членів нашого колективу, хто протягом року пішов з життя. Співробітники медичного вишу вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.
На початку своєї доповіді ректор вишу Валерій Капустник зазначив: «Цьогорічне зібрання проходить у дні, коли вся країна відзначила велике свято – 30-ту річницю з Дня Незалежності України. За цей період ми зробили 6 випусків лікарів, які почали працювати уже в незалежній країні. Хочу привітати нас з цією визначною датою і побажати процвітання нашій країні, а кожному з нас – здоров’я, миру і злагоди. Минулий навчальний рік відзначився низкою викликів, які значним чином вплинули на роботу як нашого університету, так і країни в цілому. Поширення коронавірусної хвороби та введення карантину стали основними чинниками, що визначали умови нашої роботи. Проте, незважаючи на незвичайні умови, що склалися, ми гідно виконали завдання, які стояли перед нами, та успішно завершили навчальний рік».
Валерій Андрійович розпочав доповідь із досягнень співробітників університету, що минулого року були відзначені нагородами та відзнаками. Також керівник вишу ретельно проаналізував позиції нашого університету за критеріями світових і вітчизняних рейтингів, порівняв їх із минулорічними показниками та закликав зробити висновки й виробити стратегію щодо покращання рейтингових показників – як національних, так і міжнародних.
Протягом промови Валерій Капустник всебічно проаналізував діяльність колективу університету. Так, очільник вишу охарактеризував організацію навчальної роботи, науково-педагогічний склад та проблеми кадрового забезпечення нашого ЗВО. Валерій Андрійович окреслив контингент осіб, що навчаються в ХНМУ, розповів про розширення освітніх послуг і проведення ліцензування та акредитації. Також було розглянуто низку важливих питань щодо навчально-методичної роботи, розвитку напрямку дистанційної форми освіти, додипломної освіти, нарощування потужності симуляційних класів для опрацювання практичних навичок студентів. Учасники засідання ознайомилися з результатами ЛІІ КРОК 2 і КРОК 3 та стратегічними напрямами розвитку післядипломної освіти у наступному році, а також з показниками наукової діяльності ХНМУ.
У доповіді була представлена діяльність Наукової бібліотеки, прес-центру ХНМУ, підбиті підсумки лікувально-консультативної роботи колективу, міжнародного співробітництва, фінансового та матеріально-технічного забезпечення вишу, проаналізовано навчально-виховний процес, розглянуто діяльність органів студентського самоврядування, а також окреслено пріоритетні напрямки роботи університету на 2021–2022 навчальний рік.
Наостаннє ректор ХНМУ зазначив: «Ми маємо всі підстави пишатися своїми досягненнями і маємо натхнення до їх примноження. Висловлюю щиру вдячність усьому колективу за наполегливу, самовіддану й плідну співпрацю, підтримку та взаєморозуміння».
До обговорення доповіді долучилися проректор з наукової роботи Валерій Мясоєдов, директор ННІ з підготовки іноземних громадян Дмитро Маракушин, начальниця відділу міжнародних зв’язків Анжела Стащак, завідувачка кафедри епідеміології Тетяна Чумаченко, деканеса І медичного факультету Алла Олексіївна Ніколаєва та голова Студентської ради Олександр Штереб.
Результати діяльності вишу минулого року, що були озвучені в доповіді Валерія Капустника, переконливо свідчать про значний навчально-методичний, науковий та кадровий потенціал нашого закладу вищої освіти, поліпшення стану виховної роботи та фінансово-господарчої діяльності та активну міжнародну інтеграцію університету.