Відбулися загальні збори трудового колективу ХНМУ

Події
31.08.2022

31 серпня в дистанційному режимі відбулися загальні збори трудового колективу, де були підбиті підсумки минулого навчального року та заплановані завдання на наступний рік.

На порядку денному було заслухано доповідь ректора університету Валерія Капустника «Підсумки роботи колективу Харківського національного медичного університету в 2021/2022 навчальному році та завдання на наступний навчальний рік», а також відбулося обговорення доповіді.

Відкриваючи роботу заходу, проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина висловила глибокий сум з приводу тих поважних членів нашого колективу, хто протягом року пішов з життя. Співробітники медичного вишу вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

На початку своєї доповіді ректор вишу Валерій Капустник зазначив: «Цьогорічне зібрання проходить у дні, коли вся країна захищає своє існування. Повномасштабне вторгнення росії на територію України значним чином змінило все наше життя. Проте, незважаючи на всі випробування, наш університет продовжує працювати за всіма напрямками. Наразі виш проводить активну роботу з підготовки до нового навчального року. Так, забезпечено автономну роботу інформаційно-комунікаційної системи університету, проведено оновлення та удосконалення дистанційного навчання, ведеться пошук нових можливостей для проведення практичного навчання в безпечних умовах для всіх учасників освітнього процесу.

Сьогодні ми спробуємо підсумувати, з чим ми виходимо на новий рубіж, що ми змогли зробити за цей рік і що нам необхідно робити наступного навчального року для того, щоб ми могли повноцінно функціонувати і виконувати всі завдання у будь-яких умовах».

Валерій Андрійович розпочав доповідь із досягнень співробітників університету, що минулого року були відзначені нагородами та відзнаками. Також керівник вишу ретельно проаналізував позиції нашого університету за критеріями світових і вітчизняних рейтингів.

Протягом промови Валерій Капустник всебічно проаналізував діяльність колективу університету. Очільник вишу охарактеризував організацію навчальної роботи, науково-педагогічний склад та необхідність, попри дуже складні умови, збереження кадрового потенціалу та контингенту здобувачів освіти нашого ЗВО. Так, Валерій Андрійович окреслив контингент осіб, що навчаються в ХНМУ, розповів про розширення освітніх послуг і проведення ліцензування та акредитації, а також підбив підсумки складання випускних іспитів та розподілу в умовах воєнного часу.

Крім того, під час доповіді було розглянуто низку важливих питань щодо розвитку напрямку дистанційної форми освіти, додипломної освіти, нарощування потужності симуляційних класів, використання тривимірних технологій. Учасники засідання ознайомилися зі стратегічними напрямами розвитку післядипломної освіти, реорганізації ХМАПО, показниками наукової роботи, її пріоритетністю та сприянню академічної доброчесності в ХНМУ.

У доповіді була представлена діяльність ННІ якості освіти, Університетського стоматологічного центру, Наукової бібліотеки, міжнародного співробітництва, фінансового та матеріально-технічного забезпечення вишу, проаналізовано навчально-виховний процес, розглянуто діяльність співробітників під час війни, органів студентського самоврядування, волонтерського руху, молодіжного наукового товариства, а також окреслено пріоритетні напрямки роботи університету на 2022–2023 навчальний рік.

Наостаннє ректор ХНМУ зазначив: «Ми всі сьогодні працюємо на нашу загальну перемогу, відстоювання права на незалежність та суверенітет. І хоча плата за це дуже велика, ми стали ще сильнішими, згуртованішими і твердо впевненими у правильності обраного нами європейського шляху розвитку. Висловлюю щиру вдячність всьому колективу за наполегливу і самовіддану плідну працю, підтримку і взаєморозуміння».

До обговорення доповіді долучилися проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Марковський, завідувачка кафедри педіатрії № 1 та неонатології та голова Студентської ради Ганна Мороз.