Відбулося засідання Вченої ради

Події
01.10.2021

30 вересня в актовому залі медичного університету з дотриманням усіх протиепідеміологічних заходів відбулося засідання Вченої ради ХНМУ під головуванням професора Володимира Лісового.

 

 

Засідання розпочалося з привітань та вручення атестатів, дипломів і нагород. Так, вперше в офлайн-режимі були вручені дипломи Магістра здобувачам наукового ступеня «Доктор філософії».

Порядок денний було розпочато з доповіді проректорки з науково-педагогічної роботи Ірини Лещиної щодо підсумків семестрового контролю знань студентів за результатами весняного семестру 2020/2021 навчального року.

Ірина Володимирівна у своїй доповіді порушила низку нагальних питань. Проректорка проаналізувала організацію освітнього процесу в умовах карантину, кадрове забезпечення, представила план акредитації ОП на наступний навчальний рік, охарактеризувала результати складання ЄДКІ та ЛІІ Крок 2 вітчизняними й іноземними студентами та досвід випускних іспитів у форматі ОСП(К)І. Вона також звернула увагу на систему моніторингу якості освіти та представила висновки соціологічних досліджень. Підсумовуючи свій виступ, пані Ірина оголосила питання та напрями, над реалізацією яких необхідно працювати у наступному навчальному році.

В обговоренні доповіді взяв участь ректор університету Валерій Капустник. Валерій Андрійович зазначив, що безперервна підготовка лікарів передбачає, передусім, підвищення педагогічної майстерності викладачів: «Говорячи про якість навчання та надання якісних освітніх послуг, перш за все, треба звертати увагу на взаємоповагу між учасниками освітнього процесу – студентом і викладачем. Наразі кожен із нас повинен усвідомити, що багато чого на сьогоднішній день змінилося, і відповідно, треба змінюватися нам самим». Пан ректор звернув увагу на якість надання ОП вітчизняним і іноземним студентам, використання стимуляційної освіти, співпрацю з клінічними базами та створення в ХНМУ безпечного середовища шляхом вакцинації співробітників і студентів вишу. Очільник університету окремо зупинився на впровадженні нової моделі інтернатури, яка спрямована на мотивацію здобувача освіти до підвищення якості навчання і розуміння, що в основі базових знань і отриманні розподілу лежить загальна успішність кожного, хто навчається в медичному університеті.

 

До обговорення долучилися декан VI факультету з підготовки іноземних студентів Вадим Синайко, професорка Тетяна Чайченко, директорка Наукової бібліотеки Ірина Киричок, професорка Наталя Железнякова та голова Студентської ради ХНМУ Олександр Штереб. За висновками доповіді було прийнято проект рішення Вченої ради.

Звіт про роботу Приймальної комісії щодо результатів набору студентів у 2021 році та затвердження плану заходів щодо організації набору студентів у 2022 р. представила відповідальна секретарка Приймальної комісії Вікторія Головачова.

Про затвердження плану заходів щодо ліквідації недоліків і зауважень, які були зроблені Державними екзаменаційними комісіями у ході випускних іспитів 2020/2021 н.р., доповів Володимир Марковський.

У ході засідання були обговорені поточні справи та затверджені матеріали наукового відділу й видання навчально-методичної і наукової літератури.