Відбулося засідання Вченої ради ХНМУ

Події
27.06.2022

27 червня 2022 року відбулося онлайн-засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету.

На порядку денному було розглянуто низку питань. Так, засідання розпочалося зі звітів голів екзаменаційних комісій за результатами випускних іспитів у 2021/2022 навчальному році. Звітували професорка Ольга Шевченко (голова екзаменаційної комісії І,ІІ,ІІІ та ІV медичних факультетів), професор Володимир Бабаджан (голова екзаменаційної комісії V, VI та VII факультетів з підготовки іноземних студентів), професорка Наталія Савєльєва (голова екзаменаційної комісії зі стоматології), професорка Олена Ріга (голова екзаменаційної комісії з медсестринства та соціальної роботи) та професорка Ольга Залюбовська (голова екзаменаційної комісії з фізичної терапії, ерготерапії, технології медичної діагностики та лікування, громадського здоров’я).

У своїх звітах доповідачі представили загальну характеристику випускників, порівняльні дані середнього балу атестації випускників з минулорічними показниками, підкреслили високий рівень організації екзаменаційного процесу, технічної підтримки, подякували за роботу модераторам, секретарям та екзаменаторам, а також за розробку автоматичної системи обробки результатів іспитів тощо.

Крім того, голови екзаменаційних комісій представили зауваження та пропозиції щодо підготовки фахівців, а також свої рекомендації та висновки. У ході засідання були затверджені матеріали з організації навчального процесу університету та розглянуті поточні справи.

Зі свого боку до членів Вченої ради звернувся ректор університету Валерій Капустник: «Наша університетська родина, як і вся країна, постраждала від російської агресії і зрозуміло, що наше життя ніколи не буде таким, як до війни. Проте кожен з нас на своєму місці наближає перемогу: працює зі студентами, проводить наукові дослідження, допомагає один одному в скрутному становищі. До війни наше життя було зовсім іншим, ми отримували вчасно заробітну плату, виплачували премії, була стабільна та передбачувана ситуація. Ми отримували плату за освітні послуги, розвивали матеріально-технічну базу і багато чого вспіли зробити за цей час, про що свідчать високі показники рейтингів нашого вишу. Проте життя нас змусило пристосовуватися до реалій сьогодення, адже хтось включився в роботу одразу, а хтось і досі думає, що робити. Незалежно від цього я вдячний всім, хто працює, особливо тим, хто залишається безпосередньо в місті Харкові на освітньому й лікарському фронтах на сторожі та збереженні матеріально-технічної бази університету».