Відбулося засідання Вченої ради ХНМУ

Події
29.02.2024

29 лютого 2024 р. відбулося засідання Вченої ради ХНМУ у дистанційному форматі з використанням програми «Microsoft Teams».

На порядку денному було заслухано доповідь «Про результати освітньої діяльності в осінньому семестрі 2023/2024 н.р., виклики та напрями її подальшого розвитку» від проректорів з навчально-педагогічної роботи Володимира Марковського та Ірини Лещиної.

У першій частині доповіді Володимир Марковський докладно окреслив низку важливих питань стосовно контингенту здобувачів освіти осіннього семестру, представив результати навчальної діяльності за освітніми програмами, охарактеризував академічну заборгованість студентів, перебіг аудиторного навчання у обладнаних сховищах, динаміку змін іноземних здобувачів освіти за програмою академічної мобільності. Також пан Володимир представив результати складання ЄДКІ, КРОК 1, КРОК 2, розвиток дистанційної освіти в ХНМУ та роботу вебпорталів АСУ і Moodle, динаміку занять в стимуляційному центрі, перебіг акредитації ОП та підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників.

У свою чергу Ірина Лещина зупинилася на вкрай важливих моментах, розрахованих на перспективу розвитку навчального процесу у вітчизняному освітньому просторі, зокрема і в Харківському національному медичному університеті, та окреслила першочергові завдання щодо освітнього процесу.

До обговорення доповіді долучився ректор університету Валерій Капустник. Пан ректор наголосив, що система освіти певною мірою уже адаптувалася до викликів війни. Так, на сьогодні вишем проведена величезна робота щодо організації навчального процесу у прифронтовому місті в змішаному форматі, у тому числі щодо залучення іноземних закладів вищої освіти до зовнішньої академічної мобільності для іноземних студентів. Адже університетська спільнота в цих питаннях виступила єдиним фронтом і переважна більшість співробітників та науково-педагогічних працівників, студентів активно включилися в ці процеси. Також під час свого звернення до учасників заходу Валерій Андрійович детально окреслив декілька основних проблем, які в цілому впливають на якість освітнього процесу в медичному університеті.

В обговоренні доповіді взяли участь деканеса Оксана Васильєва, професорка Тетяна Ащеулова, відповідальна секретарка Приймальної комісії Вікторія Головачова та голова Студентського самоврядування ХНМУ Катерина Тополюк. Після обговорення був прийнятий проєкт рішення Вченої ради.

У ході засідання відбулося затвердження матеріалів наукового відділу та видань навчально-методичної і наукової літератури, а також присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам та обговорення поточних справ.