Відбулося засідання Вченої ради ХНМУ

Події
28.03.2024

28 березня 2024 р. відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету в дистанційному форматі.

На порядку денному розглядалося питання стосовно пріоритетних напрямків діяльності клінічних кафедр і лікувальних підрозділів університету, доповідач – проректор з науково-педагогічної роботи Юрій Резуненко.

У ході свого виступу він розповів про підвищення лікарської кваліфікації, лікувально-діагностичну роботу співробітників вишу, а також діяльність клінічних кафедр в період воєнного стану. Далі пан Юрій доповів про ліцензування освітніх послуг у сфері післядипломної освіти та основні вимоги до клінічної підготовки майбутнього лікаря. Окремо проректор окреслив тему укладання договорів щодо спільної діяльності з клінічними базами нашого вишу, налагодження роботи з НСЗУ, створення умов для забезпечення функціонування Університетської клініки тощо.

В обговоренні доповіді взяли участь професорки Олена Гречаніна, Наталія Макєєва, Катерина Бодня та перший проректор з НПР Максим Хаустов. Він наголосив на необхідності розуміння лікувальної роботи в сучасних умовах, важливості переходу на НСЗУ, що також ставить актуальні питання стосовно готовності клінічних лікарів вишу працювати в ЕСОЗ (електронна система охорони здоров’я).

До дискусії долучився ректор університету Валерій Капустник, який зазначив, що, якщо ми будемо спроможні повноцінно створити такий потужний підрозділ, як університетська клініка, вдало увійдемо в НСЗУ по тим чи іншим програмам медичних гарантій, то це надасть нам можливість сконцентрувати і освітній, і лікувальний процеси. «До цього треба готуватися ментально і професійно, також треба постійно удосконалювати свої знання і з лікувального процесу, і з менеджменту, тому варто нам всім проникнутися саме цими завданнями і працювати над тими викликами, що вже сьогодні постали перед нашим колективом», – наголосив очільник вишу.

Після обговорення доповіді був прийнятий проєкт рішення Вченої ради.

У ході засідання відбулося затвердження матеріалів наукового відділу та навчально-методичної і наукової літератури, а також обговорено поточні питання.