Відбулося засідання Вченої ради ХНМУ

Події
25.01.2024

25 січня 2024 р. відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету в дистанційному форматі (з використанням програми «Microsoft Teams»).

На початку засідання було оголошено хвилину пам’яті в день жалоби за загиблими внаслідок російських ракетних ударів 23 січня по місту та області, а також усіх загиблих у цій війні громадян України.

На порядку денному розглядалося питання про наукову діяльність університету у 2023 р. та план науково-дослідних робіт у 2024 р. (доповідач – проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов).

У доповіді було акцентовано увагу на актуальних проблемах і можливостях, здобутках 2023 р. та пріоритетах 2024 р., а також окреслено проблеми, виклики та можливості наукової діяльності університету. Так, Валерій Васильович проаналізував фінансування і тематику НДР, підготовку науково-педагогічних кадрів, виконання й планування дисертаційних робіт, діяльність Спеціалізованих вчених рад, винахідницьку діяльність, міжнародну діяльність, розвиток молодіжної науки, використання штучного інтелекту в медичній науці, а також визначив подальші завдання за цими напрямками. Крім того, пан проректор доповів про наукову діяльність кафедр у базі «Наука онлайн», представив рейтинг кращих кафедральних колективів і науковців вишу, а також зосередився на концепції відкритої науки та її основних цілях.

В обговоренні доповіді взяли участь професор Ігор Криворучко, професорки Ольга Кадикова та Катерина Юрко. Після обговорення був прийнятий проєкт рішення Вченої ради.

У ході засідання відбулося затвердження матеріалів наукового відділу та видань навчально-методичної і наукової літератури, а також присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам та обговорення поточних справ.