Відбулося засідання Вченої ради ХНМУ

Події
23.11.2023

23 листопада 2023 року відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету в дистанційному форматі під головуванням професора Володимира Лісового.

Порядок денний було розпочато з доповіді голови ГО «Студентське самоврядування ХНМУ» Катерини Тополюк «Студентське самоврядування: стан, результати діяльності та перспективи розвитку».

У ході доповіді пані Катерина представила історію розвитку Студентського самоврядування ХНМУ, структуру громадської організації, роботу секторів, а також докладно зупинилася на напрямках діяльності Студентського самоврядування під час воєнного стану. Так, доповідачка розповіла про лекції і проєкти від студентського активу, розвиток волонтерського руху, співпрацю з благодійними фондами і збори на потреби ЗСУ, про організацію донорства і створення єдиної бази донорів, просвітницьку роботу, допомогу ветеранам праці, активне співробітництво з відділами та кафедрами медичного вишу, міжнародну складову діяльності студентства тощо.

В обговоренні взяв участь ректор університету Валерій Капустник. Валерій Андрійович зазначив, що без сумніву важливим і активним учасником у суспільно-політичному житті університету є студентська молодь, адже саме під час навчання відбуваються системні зміни ціннісних орієнтацій молодої людини, і велике значення на цьому етапі має власне студентське самоврядування. «Це одна з перших сходинок до громадянського суспільства, практична школа для тих, хто бажає спробувати себе в ролі керівника, адміністратора чи лідера. Саме тому розгляд сьогоднішнього питання на засіданні Вченої ради є надзвичайно важливим», – наголосив пан ректор.

До обговорення доповіді також долучилися директорка Наукової бібліотеки Ірина Киричок, завідувачка кафедри української мови, основ психології та педагогіки Людмила Фоміна та заступниця голови Студентського самоврядування Ганна Мороз.

У ході засідання були обговорені поточні справи та затверджені матеріали наукового відділу й видання навчально-методичної і наукової літератури.