Відбулося засідання Вченої ради

Події
26.10.2023

26 жовтня 2023 року відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету в дистанційному форматі з використанням програми «Microsoft Teams».

На порядку денному було розглянуто низку актуальних питань. Так, засідання розпочалося з доповіді начальниці відділу міжнародних зв’язків Марини Білоножко «Про стан та перспективи розвитку міжнародної діяльності в університеті».

Пані Марина на початку своєї доповіді нагадала про Концепцію інтернаціоналізації ХНМУ та діючу в університеті програму партнерства. Також у звіті були представлені результати академічної мобільності студентів, наразі майже 700 здобувачів освіти проходять стажування на базах міжнародних партнерів. Щодо науково-педагогічних працівників, то понад 35 осіб побували в міжнародних відрядженнях на наукових форумах та стажуваннях протягом останнього року.

Крім того, пані доповідачка представила міжнародні проєкти, які на даний час реалізуються в медичному виші, та розповіла про дієву інформаційно-іміджеву роботу, адже ХНМУ є членом більш ніж 10 авторитетних організацій та мереж світу. Наостаннє Марина Білоножко окреслила перспективи розвитку міжнародної діяльності та намітила стратегічні цілі.

В обговоренні доповіді взяли участь директор ННІ з підготовки іноземних громадян професор Дмитро Маракушин, завідувач кафедри хірургії № 4 професор Віталій Макаров, а також голова Студентського самоврядування Катерина Тополюк.

До обговорення долучився заступник голови Вченої ради ХНМУ професор Валерій М’ясоєдов. Пан Валерій перш за все подякував доповідачці і співробітникам відділу за виконаний великий об’єм роботи у сфері міжнародної діяльності, а також зазначив, що колектив вишу має використовувати всі можливості, що надаються в рамках міжнародного партнерства. «Власне всі напрями медичного університету або повинні, або можуть мати міжнародну складову, незалежно від того, який це напрямок. Адже саме так має будуватися міжнародна діяльність і всі тези, що лунали в доповіді та стратегічні цілі можуть бути реалізовані у майбутньому», – підсумував пан Валерій.

За висновками доповіді було прийнято проєкт рішення Вченої ради.

У ході засідання були затверджені матеріали наукового відділу й видання навчально-методичної і наукової літератури, а також обговорені поточні справи.