Відбулося засідання Вченої ради

Події
16.12.2021

16 грудня відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету у дистанційному форматі з використанням програми «Microsoft Teams» під головуванням Володимира Лісового.

На порядку денному були заслухані звіти голів спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій за 2021 рік та завдання щодо удосконалення їх роботи у 2022 році.

Під час засідання доповідали: професор Микола Щербина (Д 64.600.01 спеціальності акушерство та гінекологія, хірургія, урологія), професорка Юлія Волкова (Д 64.600.02 спеціальності стоматологія, анестезіологія і інтенсивна терапія, клінічна лабораторна діагностика), професорка Ірина Сорокіна (Д 64.600.03 спеціальності судова медицина, нормальна анатомія, патологічна анатомія, патологічна фізіологія), професорка Наталя Железнякова (Д 64.600.04 спеціальності внутрішні хвороби, педіатрія, кардіологія, нефрологія) та професор Ігор Завгородній (Д 64.600.06 спеціальності гігієна та професійна патологія, соціальна медицина).

Доповідачі розповіли про склад спеціалізованих рад, виконання нормативних вимог, динаміку проведення засідань, тематику захищених робіт, а також діяльність експертних комісій та впровадження результатів дисертаційних робіт. Зі свого боку проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов представив інформацію щодо підготовки докторів філософії. За підсумками доповідей було прийнято рішення Вченої ради.

Підсумки роботи колективу медичного вишу підбив ректор Валерій Капустник. Він наголосив, що цей рік був достатньо складним, адже триває боротьба з пандемією Covid-19 і, на превеликий жаль, серед співробітників є втрати. Через карантинні обмеження наш виш був змушений відмовитися від освітніх, наукових, соціально значущих та святкових заходів. Разом із тим Валерій Андрійович окреслив і певні досягнення вишу, а саме: зміцнення матеріально-технічної бази, освітнього та наукового процесів, успішне проведення акредитації освітніх програм, закупка симуляційного обладнання та поповнення книжкового фонду, ремонтні роботи в гуртожитках і навчальних корпусах тощо.

«Головне, що ми зберегли соціальні стандарти для наших співробітників та лідерські позиції в освітньому середовищі. Проте всі наші успіхи були б не можливими без спільної роботи всього колективу медичного університету і внеску кожного з вас в загальну справу, за що я безмежно вам вдячний. Ми впевнено входимо в новий рік, і я сердечно вітаю вас з прийдешніми святами. Нехай новий рік подарує вам світлу надію і надасть великі сили для реалізації ваших задумів, а світ відкриє перед вами нові двері до успіху».

У ході засідання члени Вченої ради затвердили матеріали наукового відділу та навчально-методичної і наукової літератури, а також розглянули низку поточних справ.