Відбулося засідання Ради ректорів при МОЗ України

20 червня відбулося онлайн-засідання Ради ректорів закладів вищої медичної освіти при Міністерстві охорони здоров’я України.

У засіданні взяли участь керівники МОЗ України, ректори та проректори медичних і фармацевтичного університетів. До роботи у заході долучився ректор Харківського національного медичного університету Валерій Капустник.

У ході засідання були розглянуті питання вступної кампанії 2022 року та особливості планування навчального процесу 2022–2023 н.р. для вітчизняних та іноземних здобувачів освіти.

Серед тем, що обговорювалися, були такі, як необхідність роз’яснення серед громадськості питань прийому на навчання до ЗВО, які здійснюють підготовку фахівців галузі знань 22 «Охорона здоров’я», особливість формування контингенту здобувачів в умовах воєнного стану, важливості безумовного збереження якості освіти тощо.

Крім того, керівники вишів поділилися своїм баченням реалізації заходів з формування та збереження контингенту вітчизняних і іноземних здобувачів освіти в Україні.

Наприкінці засідання учасники заходу затвердити Резолюцію Ради ректорів при МОЗ України щодо особливостей підготовки і проведення вступної кампанії у 2022 році.